Kanholmsfjärden

Läget i Stockholms skärgård var verkligen insnöat den här helgen, det hade fulkomligt vräkt ner snö i slutet på veckan. Vi tog en chansning mest för att komma ut i skärgården över huvud taget.

Redan i bussen över Djuröbron när vi såg en säl titta upp ur sitt andningshål pekade allt på att det här skulle bli en bra dag i skärgården.

Med turskidor gick vi mot Kanholmsfjärden med start i Prästmaren, Dränkstöp under torr snö, dvs 2-3 dm slask med 1 dm torr snö ovanpå, utmärkt att skida på men omöjligt att knata i. Väl på Skarpös utsida såg hela Kanholmsfjärden vit ut, inte en skiftning så långt man kunde se, men man ser ju inte mer än ett par hundra meter, så vi jagade ut mot den stora Kanholmsfjärdens mitt, och snart började det dyka upp renblåsta partier!

Gigantiska ytor med svart stenhård is som lagt sig innan snöovädret och den starka vinden under snöfallet hade drevat upp tjocka drivor men också härliga renblåsta partier!

Med skidorna på ryggen och skridskorna på fötterna kunde vi köra islabyrint hela dagen, först norrut där vi kom upp i höjd med Vita märren ungefär, sedan söderut där vi passerade rännan lite bökigt och kunde komma ner mot Långholmsgrundet där nästa generations is med 3cm tog vid.

Hem igen till Prästmaren och in i stugan för att käka de sista mackorna framför öppen eld och sen en härlig skidtur i mörkret till bussen hem!

/Bo och Sara

Prästmaren

Morning skiing

Heading out

Breakfast

Looking for ice

Changing from skis to iceskates

Sara

Windpack

Sara

Exploring

Texting

Exploring

No

Too thin...

Frost

Heading home

Heading home

No more skiing

Cabin

Last sandwiches in front of the fire

Leaving the cabin

Leave a Reply

Your email address will not be published.